Skip to main content

Orzo met winterpostelein en gestoofde pompoen | voor 4 personen

300 g aardappelen
3 st ui
300 g orzo
2 st knoflookteen
300 g postelein
6 el olijfolie extra vierge
800 g pompoen, gesneden
snufje zout en peper
180 g ontbijtspek

Wat ga je doen?

    1. Verwijder de eventuele worteltjes van de winterpostelein. Was de winterpostelein in een zeef onder de kraan en laat goed uitlekken. Pel de ui en snijd in grove stukken. Pel en snipper de knoflook.
    2. Verhit olie in een bakpan of wok en fruit de ui en knoflook 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de pompoen toe en roerbak op een hoog vuur zodat de pompoen een beetje kleurt. Temper het vuur en voeg een scheutje water toe. Stoof de pompoen afgedekt in 15-20 minuten gaar.
    3. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook voor de orzo en kook in circa 10 minuten (beet)gaar.
    4. Snijd de spek in stukjes. Verhit een droge bakpan en bak het spek knapperig.
    5. Proef of de orzo gaar is en giet het water af. Schep de orzo, de gebakken spekblokjes en de helft van de winterpostelein bij de pompoen. Proef en breng op smaak met zout, peper en een scheutje extra vierge olijfolie.
    6. Serveer de orzo met de overgebleven winterpostelein erop of ernaast.