Noedels met crispy tofu, Chinese kool en champignons | voor 4 personen
300 g glasnoedels of mihoen
2 el maizena
200 g kastanjechampignons (in kwarten)
400 g tofu
600 g Chinese kool (in reepjes)
1 teentje knoflook (geperst)
4 el zonnebloemolie
1 rode ui (gesnipperd)
1 rode peper (in ringetjes)
4 el oestersaus
1 stuk verse gember (geraspt, ca. 2 cm)
1 handje koriander
2 el maizena
200 g kastanjechampignons (in kwarten)
400 g tofu
600 g Chinese kool (in reepjes)
1 teentje knoflook (geperst)
4 el zonnebloemolie
1 rode ui (gesnipperd)
1 rode peper (in ringetjes)
4 el oestersaus
1 stuk verse gember (geraspt, ca. 2 cm)
1 handje koriander
Geen oestersaus? Vervang door 3 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel honing.
Wat ga je doen?
- Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de tofu goed droog met keukenpapier en snijd in blokjes. Bestrooi de tofublokjes met de maizena, zout en peper en roer goed door.
- Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak hierin de tofu in circa 5 min rondom goudbruin en knapperig. Verhit de overige olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de ui, knoflook, gember en rode peper 2 min.
- Voeg de champignons en de Chinese kool toe en roerbak circa 5 min op een hoge stand. Voeg de oestersaus, 50 ml water en de noedels toe en roer goed door. Serveer de noedels met de knapperige tofu en bestrooi met koriander. Ook lekker met wat sesam erover. Smakelijk!