Skip to main content

Mac & Cheese met bloemkool | voor 4 personen

250 gr penne pasta
125 ml Bieslandse melk
500 gr bloemkool (in roosjes gesneden)
60 gr geraspte oude kaas
1 teentje knoflook
1 bouillonblokje
Handje peterselie
Peper en zout

Wat ga je doen?

  1. Kook de pasta gaar in water met zout zoals op de verpakking vermeld staat. Giet af en zet apart. Verwarm oven voor op 200 graden hetelucht.
  2. Kook in andere pan klaar heet water en voeg hier een bouillonblokje en de bloemkoolroosjes aan toe. Kook bloemkool in 12–15 minuten gaar.
  3. Doe de helft van de bloemkool in een blender (of met staafmixer). Voeg een teentje knoflook en de melk toe. Blend dit tot een gladde saus. Voeg eventueel nog een scheutje melk toe als de saus te dik is. Ik heb de dikte van bechamelsaus aangehouden. Hak de peterselie en voeg dit samen met 40 gr kaas bij de saus. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  4. Meng de bloemkoolsaus door de pasta en voeg de resterende bloemkoolroosjes toe. Giet over in een ovenschaal. Garneer de Mac & Cheese met de overgebleven kaas en plaats de schaal voor ongeveer 10 mi in de oven. De Mac & Cheese is klaar als de kaas lekker gesmolten is.