Koolrabi frietjes met knoflookmayonaise | bijgerecht

2 koolrabi’s
1 el fijne mosterd
2 el cajunkruiden
1 citroen
50 ml zonnebloemolie
2 knoflookteentjes
1 ei
200 ml zonnebloemolie
1 el fijne mosterd
2 el cajunkruiden
1 citroen
50 ml zonnebloemolie
2 knoflookteentjes
1 ei
200 ml zonnebloemolie
Wat ga je doen?
- Verwarm de oven op 200°C en breng een pan met gezouten water aan de kook.
- Snijd de koolrabi’s in frietjes.
- Kook de koolrabifrietjes tot ze net gaar zijn, spoel koud af en dep droog.
- Meng de frietjes met 50 ml zonnebloemolie en cajunkruiden.
- Spreid de frietjes uit op een bakplaat met bakpapier en rooster ongeveer 10 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Maak ondertussen de mayonaise: splits het ei en doe de dooier in een mengkom. Het eiwit heb je niet nodig, dus deze kun je bewaren voor iets anders.
- Roer de eidooier los met mosterd, sap en zest van de citroen en de geperste knoflookteentjes.
- Voeg heel langzaam, druppel voor druppel, de zonnebloemolie toe terwijl je met een garde roert. Blijf roeren, tot het een gladde emulsie is en de 200 ml olie is opgenomen.
- Maak op smaak met peper en zout.