Knolselderij-rosti | bijgerecht 10 stuks

450 g knolselderij
200 g bloem
50 g Parmezaanse of oude kaas
peper en zout
2 tenen knoflook
3 eieren
1 tl rozemarijn
peterselie (optioneel)
veel zonnebloemolie om in te bakken
200 g bloem
50 g Parmezaanse of oude kaas
peper en zout
2 tenen knoflook
3 eieren
1 tl rozemarijn
peterselie (optioneel)
veel zonnebloemolie om in te bakken
Wat ga je doen?
- Schil de knolselderij en rasp de knolselderij grof. Rasp of pers ook de knoflook. Rasp ook de kaas fijn. Breek in een kom de eieren en kluts deze. Voeg vervolgens peper, zout, rozemarijn en geraspte knoflook aan de eieren toe.
- Meng goed en voeg kaas en bloem aan het eimengsel toe. Meng nog een keer goed en voeg vervolgens de geraspte knolselderij toe. Meng nu goed door tot je een mengsel krijg waar je koekjes van kunt vormen.
- Het kan zijn dat je iets meer bloem toe moet voegen, doe dit dan. Zet dan het mengsel even in de koelkast, zodat het mengsel iets steviger wordt.
- Voeg een flinke laag zonnebloemolie in een koekenpan. Neem telkens een flinke eetlepel van het mengsel en leg dit in de koekenpan. Vorm indien nodig iets meer een rond koekje in de pan. Bak de knolselderij koekjes aan beide kanten ongeveer 4-5 minuten tot deze gaar is. Optioneel kan er een beetje gehakte peterselie over de koekjes gestrooid worden.