Voor 6 personen
570 g knolselderij
Handvol verse kruiden (tijm, rozemarijn, salie)
1 knoflookteen
400 ml biologische groentebouillon
2 uien
50 g ongezouten roomboter
broodkruim
2 tl olijfolie
- Verwarm je oven voor op 200 °C of stand 6.
- Hak de verse kruiden fijn, snij de ui in dunne reepjes evenals de aardappels en de knolselderij
- Verhit de olijfolie in een pan en bak de uien en de verse kruiden tot ze zacht zijn.
- Snijd de knoflook in twee helften en wrijf de ovenschaal in met knoflook en leg de aardappel, knolselderij en ui in lagen over elkaar heen. Breng op smaak met zout en peper.
- Giet de bouillon eroverheen en leg hier en daar een klontje boter. Dek af met aluminiumfolie en bak in 45 minuten gaar.
- Meng het broodkruim samen met de rest van de verse kruiden en een scheutje olijfolie
- Verwijder na 45 minuten het de aluminiumfolie en bedek de groenten met broodkruim. Schuif terug in de oven en bak goudbruin in zo’n 15-20 minuten.