Skip to main content

Apetrots zijn we omdat ons Kistje vol Smaak! deze week 10 jaar bestaat. Al 520 weken op rij leveren wij biologisch groente en fruit aan onze leden. We kunnen ons niet eens voorstellen hoeveel biologische brocolli’s, appels, peren, bloemkolen, blauwe bessen, en radijzen dat zijn! En dat terwijl we ze toch echt allemaal eigenhandig in het kistje hebben gestopt.

Maar wat is dat ‘Kistje vol Smaak’ (ons groente- en fruit abonnement) eigenlijk? Het Kistje Vol Smaak! is gevuld met biologische groenten en fruit van zo dichtbij mogelijk. Die bezorgen we bij jou thuis of kan je afhalen op afhaalpunten in Delfgauw, Delft, Den Hoorn, Pijnacker of Ypenburg.

Weer een boodschappenpakket? Ja. Maar, niet zomaar een pakket. Ons Kistje Vol Smaak! is speciaal omdat we ons inzetten voor biologische landbouw, met zo min mogelijk food miles en waarbij jouw euro’s rechtstreeks naar de biologische boeren en telers gaan die hebben staan zwoegen en oogsten. Soms je buren, of die uit een paar dorpen verderop. En soms – zoals bij fruit soms noodzakelijk is – van verder weg.

 

Alle voordelen zijn er. We stoten veel minder CO2 uit doordat we geen onnodige vrachtwagens, vliegtuigen en schepen van over de hele wereld laten komen. We zorgen voor een goede bodemgezondheid en biodiversiteit, vergiftigen de bodem en natuur niet omdat alle gewassen in je Kistje Vol Smaak! biologisch worden verbouwd. We leveren veel meer soorten groenten en fruit dan je in de supermarkt kan vinden. Het teler van verschillende gewassen is goede voor de biodiversiteit.

Maar waar we écht trots op zijn is het sociale aspect van het Kistje Vol Smaak! We hangen elke week aan de telefoon met onze telers, niet zelden vanaf de tractor. Die zijn hartstikke blij met de gegarandeerde wekelijkse afname. Als de hele bups het erf op wordt gereden komen onze hulpboeren in actie. Onze hulpboeren hebben een afstand tot de arbeidsmarkt. Om wat voor reden dan ook kunnen ze even niet mee in het ‘normale’ werken. Bij ons leren ze weer samenwerken, met aandacht voor persoonlijke grenzen en plezier. Elke week wegen hulpboeren de groenten en fruit af, pakken ze het Kistje netjes voor je in en zetten ze klaar voor de chauffeur.

Bij elk Kistje komt een brief met nieuwtjes over de boerderij, de telers en recepten. En wat zijn we blij elke week, met alle reacties die we krijgen over de mail, Instagram en Facebook! In de afgelopen 10 jaar is het Kistje Vol Smaak! uitgegroeid tot een ware gemeenschap die biologische landbouw steunt, banen creëert voor jonge mensen uit de randstad en een plek biedt voor zorgcliënten die wel willen maar soms niet kunnen.

Daar wil je toch bij horen? Abonneer je hier voor jouw wekelijkse biologische groente- en fruitabonnement.