Skip to main content

Mijn lievelingssalade voor de herfst. Kruidig, aards en lauwwarm. Maak er met een blikje linzen en wat gegrilde halloumi een maaltijdsalade van.

  • 1 courgette
  • 7 el traditionele olijfolie
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 200 paddenstoelen
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 el wittewijnazijn
  • 2 tl Franse mosterd
  • 1 sjalot
  • halve teen knoflook
  • 100 gr rucola
  • 150 gr snijbiet
  • 4 el geroosterde amandelen
  1. Verhit de grillpan. Snijd de courgette in dunne schuine plakken, bestrijk met 2 el olie en gril in 5 min. gaar. Keer halverwege. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat afkoelen.
  2. Maak de paddenstoelen en champignons schoon met keukenpapier. Snijd de paddenstoelen in stukken en de kastanjechampignons in plakjes. Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen met de oregano, peper en eventueel zout op hoog vuur in 5 min. gaar. Neem uit de pan. Laat afkoelen op een bord. Giet af, vang het eventuele vocht op.
  3. Klop een dressing van de rest van de olie, azijn, mosterd en eventueel het vocht van de paddenstoelen. Pers de knoflook erboven, snipper de sjalot en voeg toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de sla en postelein om met de courgette, paddenstoelen, amandelen en de dressing.