Skip to main content

Hasselback aardappel met knoflook-tijmolie | bijgerecht voor 4 personen

8 vastgekookte aardappels
2 teen knoflook
80 g Bieslandse roomboter
scheutje olijfolie
wat tijm
60 g Parmezaanse kaas
snuf peper en zout

Wat ga je doen?

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Boen de aardappels goed schoon. Smelt de boter en roer de olijfolie erdoor. Pers de knoflook uit bij het oliemengsel. Voeg een snuf peper, zout en tijm toe en roer erdoor.
  2. Leg de aardappel op een (grote) lepel en snijd in hele dunne schijfjes. De lepel zorgt er voor dat je de aardappel niet helemaal doormidden snijdt. Leg in een ovenschaal. Kwast de aardappels in met de knoflookolie, ook tussen de inkepingen. Bestrooi met een beetje geraspte Parmezaan.
  3. Bak de hasselback aardappels 50 min in de oven. Lekker als bijgerecht. Ook in combinatie met het gazpacho-recept in de brief bij het Kistje!