5 velletjes hartige taartdeeg
1 bosje snijbiet
75 g feta
100 g ricotta
50 g geraspte kaas
Olijfolie
1 rode ui
1 rasp van citroen
2 teentjes knoflook
zout
peper
1 handje verse munt
1 handje peterselie
1 handje verse salie
15 g pijnboompitten
15 amandelschaafsel
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui en hak de knoflook en verse kruiden fijn. Snij de snijbiet (zowel de steel als het blad) grof.
- Bak nu de snijbiet, ui, knoflook en kruiden ongeveer 15 minuten in wat olijfolie. Haal de pan van het vuur en voeg de feta, geraspte kaas, pijnboompitten, citroenrasp en zout en peper toe aan het groentenmengsel. Proef of je de smaak goed vindt.
- Vet een bakvorm in en beleg deze met je deegvellen. Verdeel het groentenmengsel over het deeg en beleg deze vervolgens met wat klodders ricotta. Garneer met de amandelen.
- Bak de quiche ongeveer 30 minuten op 180 graden goudbruin en klaar is Kees!