Skip to main content

Guacamole van knolselderij

1 knolselderij
peper en zout

Voor de melkbereiding:
4 tenen knoflook
1 dl volle melk
2 takken tijm en rozemarijn
1 kruidnagel
Voor de bieslookolie:
2 dl olijfolie
1 bosje bieslook, fijngehakt
1 handje koriander, fijngehakt

Wat ga je doen?

  1. Snij het meeste loof weg, was de knolselderij en leg hem in een ovenschaal met grof zeezout.
  2. Gaar de knolselderij ongeveer 1,5 uur in een oven van 180 à 190 graden.
  3. Breng de melk, samen met de look, rozemarijn, tijm en kruidnagel, aan de kook. Laat even trekken op een zacht vuur voor je de melk zeeft.
  4. Mix de olie samen met de fijngesnipperde bieslook en koriander tot een felgroene gladde massa.
  5. Haal de knolselderij uit de oven. Schil en snij die in grove blokken. Mix de stukken gegaarde knolselderij met de melk in de keukenrobot of met een soepmixer. Bewaar de grove structuur en maal niet helemaal glad.
  6. Spatel de bieslookolie erbij voor een mooie groene kleur. Voeg naar smaak, peper en zout toe.
  7. En klaar! De guacamole is heerlijk met broodstengels of nachos.