Skip to main content

Groentestoof met pastinaak en walnoot

500 gr pastinaken
1 prei
2 takjes tijm
2 teentjes knoflook (geperst)
0.5 bosje peterselie (fijngehakt)
200 gr gemengde paddenstoelen
1 eetlepel mosterd
500 ml groentebouillon
50 gr walnoten
2 eetlepels olijfolie
1 winterpeen
125 gr crème fraîche
1 eetlepel bloem

Wat ga je doen?

  1. Schil de pastinaken en de winterpeen, maak de paddenstoelen schoon. Snijd vervolgens deze groentes in blokjes. De prei mag in halve ringen, de walnoten kunnen grof gehakt.
  2. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak hierin de prei, knoflook en
    bloem circa 2 minuten. Voeg de winterpeen, pastinaak, bouillon en tijm toe en laat afgedekt circa 30 minuten stoven. Voeg de laatste 10 minuten de paddenstoelen toe.
  3. Roer de mosterd door de crème fraîche en voeg toe aan de stoof. Laat het stoofvocht zonder deksel op de pan tot de gewenste dikte inkoken en breng op smaak met zout en peper.
  4. Schep de stoof in diepe borden of kommen en bestrooi met de walnoten en peterselie. Lekker met rijst.