Skip to main content

Groenteboerin Rowena is met zwangerschapsverlof, daarom komt Natasja dit seizoen voor de moestuin zorgen! Even voorstellen:

Mijn naam is Natasja en ik woon in een hofje in Den Haag, samen met mijn kat Boe Boe. Jaren terug heb ik iedere dinsdag- en vrijdagavond in een biologisch eethuisje gekookt voor zo’n 40 tot 50 gasten en hier is mijn liefde voor lekker eten, heerlijke seizoensgroenten en uiteindelijk ook het zelf telen van mijn eigen groenten ontstaan. 

Naast enige ervaring in mijn eigen moestuin en vrijwilligerswerk in een voedselbos (Eetbaar Park), ben ik terug naar school gegaan om aan de biologische dynamische landbouw opleiding Warmonderhof te studeren. Gedurende mijn studie heb ik op diverse biologisch dynamische bedrijven stage gelopen waaronder ook een jaar bij De Groenteboerin.

Na mijn studie heb ik eerst een seizoen gewerkt als zelfstandig tuinster bij Op Hodenpijl in Schipluiden, ook een biologische tuin, waar ik voor het bijbehorende restaurant groenten teelde; verser kan bijna niet. Naast groenten staan er ook fruitbomen en bessenstruiken en verzorgde ik de 80 kippen, 4 runderen en het varken. Ik heb er veel geleerd maar wil graag nog wat verder pionieren om wellicht later een eigen zelfoogsttuin op te zetten. 

Momenteel werk ik bij Mens en Tuin, dit is een zorgtuin en kwekerij met inheemse biologische plantjes. Mocht je plantjes zoeken voor je balkon of tuin dan adviseer ik jullie hier eens een kijkje te nemen, ook al is het alleen om de liefelijke sfeer van de tuin en de mensen te proeven. Naast mijn werk bij Mens en Tuin heb ik ook zelf een klein project in het Zuiderpark in Den Haag waar ik samen met buurtbewoners vers voedsel verbouw voor de voedselbank.
Ik ben een enorme voorstander van biologisch telen, kringlooplandbouw, streekproducten en verse producten van het seizoen.

Als ik een stad zou mogen inrichten dan zie ik een stad voor me vol buurttuintjes, straten en parken vol fruit- en notenbomen waar je je eigen appeltje onderweg kan plukken met een groenteboerin die een Kistje Vol Smaak rondrijdt.

Daarom ben ik heel blij dat ik ben uitgenodigd en kijk ik ernaar uit om de komende maanden samen te werken bij Hoeve Biesland.