Skip to main content

Ingrediënten:

400 gram snijbiet

400 gram zoete aardappel

400 gram verse gnocchi

4 verse tomaten

1 ui

2 teentjes knoflook, fijngehakt

een scheut olijfolie

100 gram pecorino

25 gram pijnboompitten

Recept voor 4 personen.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de zoete aardappels in stukken van ongeveer 2 cm, en halveer de tomaten, snij de uien in parten.

Hussel de zoete aardappel met olijfolie en peper en zout, leg deze op een bakplaat leg naast de zoete aardappels de halve tomaten en de ui, bak dit 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Kook de Gnocchi zoals vermeld op de verpakking. Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan blijf er bij het kan ineens heel hard gaan.

Was de snijbiet en snij dit in stukken van 1,5 a 2 cm. Verhit de olijfolie in een pan en voeg eerst de steeltjes van de snijbiet en knoflook toe. Roer het af en toe om zo 3 minuten en voeg daarna het blad toe. Bak dit nog 2 minuten mee. En zet het apart.

Haal na 30 minuten de bakplaats uit de oven. Prak de tomaten met een vork fijn en roek de helft van de pecorino er overheen.

Doe de gekookte gnocchi en geroerbakte snijbiet bij de groenten op de bakplaat hussel alles door elkaar. Strooi de pijnboompitten en de pecorino over het gerecht en serveer het direct.