Gevulde zomerpompoen met geitenkaascouscous | voor 4 personen

2 zomerpompoenen
150 gram Hollandse geitenkaas
250 gram couscous
1 snufje zout
10 dadels
1 bosje peterselie
200 ml groenteboullion
1 bosje basilicum
1 ui
2 el olijfolie
150 gram Hollandse geitenkaas
250 gram couscous
1 snufje zout
10 dadels
1 bosje peterselie
200 ml groenteboullion
1 bosje basilicum
1 ui
2 el olijfolie
Wat ga je doen?
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij het kapje van de zomerpompoen en haal het vruchtvlees eruit.
- Besprenkel de binnenkant met olijfolie en zet het geheel 10 min in een voorverwarmde oven.
- Fruit de ui tot deze glazig wordt. Wel ondertussen de couscous in de boullion en laat 5 minuten staan. Maak de couscous met een vork los.
- Voeg de dadels, ui en geitenkaas in kleine stukjes toe en schep het geheel goed om. Voeg als laatste de basilicum en peterselie toe. Schep het mengsel in de zomerpompoen en doe het kapje erop.
- Zet dit nog 10 a 15 minuten in de oven tot de groente zachter is geworden. Dit gerecht ziet er geweldig uit omdat je het opdient in de groente zelf. Met het vruchtvlees van de zomerpompoen kun je een soep of salsa maken.