Skip to main content

Geroosterde regenboogwortel met yoghurt-tahin (van The Harvest)

300 gr regenboogwortels
130 gr gedroogde kikkererwten
2 el olijfolie
1 tl balsamicoazijn
1 tl kurkuma
1 tl paprikapoeder
1 teen knoflook
½ tl peper
½ tl zout

Dressing:
2 el tahin
1 el amandelmelk
1 tl appelazijn
1 tl ahornsiroop
½ tl komijnpoeder
½ tl peper
½ tl zout

Wat ga je doen?

  1. Week de kikkererwten overnacht en kook gaar in ruim water 60 – 75 minuten. Was de wortels en hak in schuine plakken van 1 cm. Kook beetgaar in +/- 10 minuten. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Rasp de knoflook en meng de kikkererwten en wortels met olijfolie, balsamicoazijn, kurkumapoeder, paprikapoeder, knoflookrasp, peper en zout. Rooster krokant in 10 minuten.
  3. Mix de ingrediënten van de dressing en voeg samen met de rode ui bij de aardappels. Laat bij voorkeur een paar uur staan (dit gerecht is de volgende dag misschien nog wel lekkerder).
  4. Meng de dressing en verdeel over de geroosterde wortel en kikkererwten. Smakelijk en de groeten van The Harvest!