Skip to main content

2 personen

½ knolselderij, schoon en in blokjes           

2-3 pastinaken, in blokjes gesneden          

Verze rozemarijn en tijm                          

3 teentjes knoflook                                 

2 el olijfolie                                            

Mayonaise

2 eidooiers

1 el mosterd

1 tl citroensap

Peper en zout                                         

rasp van 1 citroen

200 ml zonnebloemolie 

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
  2. Maak de knolgroenten schoon en snij in gelijke stukken. Spreid deze uit op een bakplaat en zorg dat ze niet boven op elkaar komen te liggen. Besprenkel deze met olijfolie, peper en zout en de kruiden. Doe er wat teentjes knoflook bij.
  3. Schuif de bakplaat in de oven en rooster voor ongeveer 30-40 minuten of tot de groentes gaar zijn.
  4. Ondertussen maak je de mayonaise door 2 eidooiers op te kloppen met 1 el mosterd, 1 tl citroensap en de rasp van 1 citroen.
  5. Voeg hier langzaam 200 ml zonnebloemolie aan toe en blijf goed kloppen. Je kunt ook met een staafmixer werken. Breng op smaak met peper en zout zodra de mayonaise de gewenste dikte heeft. Voor het gemak kun je kant en klare mayonaise mixen met citroensap en rasp.
  6. Eetsmakelijk! 

Bron: www.miljuschka.nl