Skip to main content

4 suikermaïskolven, in 3 stukken               

2 el ingemaakte japeñopepers       

Koriandertakjes, als garnering                   

1 el limoensap

Partjes limoen, om erbij te serveren           

25 g fijn geraspte Parmezaanse kaas

125 g ongezouten boter                           

  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Doe alle ingrediënten voor de jalapeño-limoen-parmezaanboter in een keukenmachine en pureer ze tot een glad mengsel. Doe dit in een schaal, dek deze af en zet hem tot verder gebruik in de koelkast. 
  3. Wikkel de maïs in aluminiumfolie en gaar in de oven. Haal de gare maiskolven uit de folie en gril ze in de oven tot ze bruin beginnen te kleuren/karamelliseren. 
  4. Leg de hete maïskolven met een metalen tang in een grote kom. Voeg de boter toe en schud de kom zodat de boter gaat smelten door de hete maïs. Schep de maïskolven op een serveerschaal en giet de gesmolten boter die achterblijft in de kom erover. Garneer met koriander en serveer met partjes limoen.