Gegratineerde venkel | bijgerecht voor 4 personen
Onderstaand Gegratineerde venkel-recept kregen we doorgestuurd van Kistje-lid Henneke. Als groot fan van deze anijsachtige plant, is deze Italiaanse bereiding één van haar favoriete. Dit recept komt uit een boek van Onno Kleyn en hebben we zo overgenomen (oké, dat Bieslandse heb ik eraan toegevoegd). Heb jij zelf een recept bij een bepaalde groente of fruit dat je met ons wilt delen, dat kan! Handgeschreven, digitaal of een foto van een tekstje: allemaal goed. Heb je er ook nog eens een prachtige foto bij? Nog beter. Stuur dit alles naar [email protected] en wie weet zien we jouw recept dan hier terug!
4 venkels
30 g Bieslandse boter
50 g (minstens) versgeraspte Parmezaan
300 ml Bieslandse volle melk
Wat ga je doen?
- Verwijder de stelen van de venkel en snijd de rest klein. Doe de venkel met de melk en de boter in een niet te lage pan en breng aan de kook; voeg zout toe.
- Laat zonder deksel en af en toe omscheppend zo’n 10 minuten garen, tot de venkel zacht is. Natuurlijk pas je op dat de melk niet overkookt, maar met de venkel erin gebeurt dat niet snel.
- Zet nu de ovengrill aan. Als het goed is, is de melk behoorlijk gereduceerd.
- Doe venkel en saus in een ovenschaal en strooi de Parmezaan erover. Zet de schaal onder de grill en laat er en mooi korstje op komen. Af en toe kijken is het devies, anders wordt de handel zwart.
Tip van Henneke: gebruik de mandoline voor dunne plakjes, ziet er mooi uit!