Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Workshop Hamburgerbollen

9 januari @ 10:30 - 18 februari @ 16:00

Hamburgers eten op zelfgemaakte broodjes? Het feest is helemaal compleet als je er je eigen tint of smaak kunt geven aan je hamburgerbroodjes. Krokant, zacht, gekleurd, met oergranen, of met zaad gedecoreerd; alles komt aan bod op deze workshopdag.

Bij Hoeve Biesland krijg je als beginnend broodbakker een uniek inkijkje in onze biologische bakkerij. Bakker Jan Bronswijk is een ware brood-autoriteit in de regio. Hij stond aan de wieg van de biologische bakkerij van Hoeve Biesland, en heeft voor deze workshop alle tips op een rijtje gezet.

Tijdens onze workshop komen alle essentiële aspecten van het broodbakken voorbij. Je krijgt niet zomaar een ‘recept’, maar je leert de hele wetenschap die schuilgaat achter brood bakken. Je leert over het graan, het gistingsproces, het kneden, het rijsproces, de invloed van deegtemperatuur en niet te vergeten het (af)bakken zelf. Je steekt je handen uit de mouwen, en terwijl je bezig bent geeft Jan verdiepende uitleg.

 

We starten ‘s ochtend om 10.30 met een kopje koffie, thee of een heerlijke cappuccino met onze eigen melk. We krijgen ‘s middags een boerenlunch, die eten we in de kantine met uitzicht op onze weilanden. Om 16.00 zijn we uitgepakt, en ga jij met een grote tas stokbrood en een berg kennis naar huis!

Gegevens

Begin:
9 januari @ 10:30
Einde:
18 februari @ 16:00
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Hoeve Biesland
Bieslandseweg 1
Delfsgauw, Zuid-Holland
+ Google Maps