Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Plant-dag bij de Groenteboerin

2 april 2022 @ 09:00 - 15:00

2 april is plant-dag bij de Groenteboerin! Het tiende plantseizoen op de moestuin is aangebroken en we hebben jouw hulp hard nodig om alles van/in de grond te krijgen.

In deze week gaan we andijvie, rode eikenblad sla, bindsla, spitskool, koolrabi en veldsla planten. Een heleboel dus. 2 april is de drukste plant-dag van het jaar en we kunnen wel wat extra handen gebruiken- het liefst die van jou.

Samen met onze vrijwilligers en Groenteboerinnen ga je ‘s ochtends de tuin op. Je leert meer over biologische  biologisch/biodynamische landbouw, ontmoet nieuwe mensen en wordt getrakteerd op boerenlunch en wat lekkers. Midden in de natuur. Misschien spot je de ooievaars wel in het weiland! Je kan behoorlijk vies worden dus doe oude schoenen en kleren aan. Als een echte groenteboerin is het ook handig om je eigen tuinhandschoenen mee te nemen als je ze hebt.

‘We gebruiken geen pesticiden, chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Dat compenseren we op allerlei manieren, maar de belangrijkste is vruchtwisseling. Elke vrucht neemt en geeft. Door 6 jaar lang vruchten te wisselen houden we balans in het bodemleven. Ik houd de tuin constant in de gaten, wat er wel of niet werkt. De uitdaging is elke jaar een betere bodem kweken, dat is de kunst van boeren.’ 

Rowena, de Groentenboerin. 

De plant-dag start voor vrijwilligers om 09.00 uur en gaan door tot ongeveer 15.00

Ben je erbij? Meld je aan via [email protected] en neem deel aan het facebook event voor de laatste updates. Het wordt een ontzettend gezellige dag, dus kom met ons van de natuur genieten!

Mail de groenteboerin en neem deel aan het Facebook event!

Gegevens

Datum:
2 april 2022
Tijd:
09:00 - 15:00
Evenement Tags:
,

Organisator

Linda Duijndam

Locatie

De Groenteboerin
Bieslandseweg 1
Delfgauw, 2645 BM
+ Google Maps