Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bodem-dag bij de Groenteboerin!

5 maart 2022 @ 09:00 - 13:00

5 maart is moestuindag bij de Groenteboerin! Het kweekseizoen gaat bijna beginnen en we hebben jullie hulp nodig om de bodem in topvorm te krijgen. Een goede bodem is het halve werk, of eigenlijk nog wel meer. Met onze eigen compost en humest gaan we de bedden klaar maken voor de eerste gewassen.

vrijwilligers op de moestuin

Op een biodynamische tuin is de bodem het allerbelangrijkst. We willen een bodem vol goede bacteriën, gisten, schimmels en voedingsstoffen. Zo kweken we de gezondste groenten zonder kunstmatige middelen en is er ruimte voor de natuur.

Samen met onze vrijwilligers en Groenteboerinnen ga je ‘s ochtends de tuin op. Je leert meer over biologische/biodynamische landbouw, ontmoet nieuwe mensen en neemt goede skills mee naar je eigen tuintje. Je kan behoorlijk vies worden dus doe oude schoenen en kleren aan. Als een echte groenteboerin is het ook handig om je eigen tuinhandschoenen en gereedschap mee te nemen als je dat hebt.

‘We gebruiken geen pesticiden, chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Dat compenseren we op allerlei manieren, maar de belangrijkste is vruchtwisseling. Elke vrucht neemt en geeft. Door 6 jaar lang vruchten te wisselen houden we balans in het bodemleven. Ik houd de tuin constant in de gaten, wat er wel of niet werkt. De uitdaging is elke jaar een betere bodem kweken, dat is de kunst van boeren.’

Rowena, de Groentenboerin.

De bodem-dag start voor vrijwilligers om 09.00 uur en gaan door tot ongeveer 13.30.

Ben je erbij? Meld je aan via [email protected] en neem deel aan het facebook event voor de laatste updates.

Mail de groenteboerin en neem deel aan het Facebook event!

Gegevens

Datum:
5 maart 2022
Tijd:
09:00 - 13:00
Evenement Tags:
,

Locatie

De Groenteboerin
Bieslandseweg 1
Delfgauw, 2645 BM
+ Google Maps