Skip to main content

Hoe was dat nou, opgroeien als boerendochter? “Eigenlijk wel leuk. Ik ben toch wel de ‘boerste’ van de drie kinderen,” vertelt de 24-jarige Sandy Duijndam, verantwoordelijk voor de administratie van Hoeve Biesland. “Ik ging altijd met mijn vader mee op de trekker. Ik vond het ook echt leuk om bij de dieren te gaan kijken en lekker bezig te zijn. Dan pakte mijn vader een krukje voor mij zodat ik mee kon helpen de koeien te melken. En het kwam nog al eens voor dat ik aan het einde van de dag mega goor thuis kwam, omdat iweer in de sloot was gevallen.”

 

Zo boerenmeid en dan toch in de administratie terecht komen? “Ja ik was altijd al van de structuur en dat het netjes moet. Ook nog eens goed met computers en dan is één en één toch twee.” Alweer drie en een half jaar werkt ze nu voor het familiebedrijf. “Ik werkte in de horeca. Daar had ik het naar mijn zin hoor, maar ik vond de werktijden wat lastig. En toen zag ik mijn vader zo klooien met de administratie, dus ben ik het maar gaan doen.”

Zelf heeft ze de studie Paardenhouderij en Management gedaan, want met paarden werken is toch wel haar grootste hobby. Het werken met paarden combineert ze met het werk op Hoeve Biesland. Drie dagen op de boerderij, twee dagen bij de paarden. “Anders houd ik het niet vol hoor hier in dit kantoor.”

En een familiebedrijf betekent nauw met je familie samenwerken, gaat dat goed? “Meestal is het wel gezellig. We zijn allemaal lekker direct dus je weet wat je aan elkaar hebt. Alleen m’n vader kan ik soms wel schieten, zeker als hij te lang in mijn kantoor is. Maar ja, dan trap ik ‘m er gewoon uit.’