Skip to main content

Eigenlijk wilde hij kok worden, maar is hij alweer 35 jaar slager. “Ik kreeg op een vooropleiding les in het verwerken van vlees en dat vond ik zo leuk, dat ik naar de Slagersvakschool gegaan.” De 54-jarige Martin werkt nu 1,5 jaar bij Hoeve Biesland en doet dat 3 dagen in de week. “Ik vind het hier heel relaxed en ik krijg de kans om mij te ontplooien. Dat vind ik belangrijk.”

Ontplooien na 35 jaar werkervaring, kan dat? “Voor mij was het nieuw om biologisch te werken, dus daar heb ik veel in geleerd.” Dit vertelt Martin terwijl hij net de rookworsten uit de rookkast haalt. “Deze rookworsten heb ik bijvoorbeeld zelf ontwikkeld. Daar heb ik best wat onderzoek naar moeten doen hoe dit nou op een biologische manier gedaan kon worden.” Zo heeft hij het nitriet, wat normaal de rookworst een wat donkerdere kleur geeft, niet gebruikt. “Daarom zijn deze worsten wat bleker, maar heeft dit geen invloed op de smaak!”

Zelf eet Martin graag het vlees van de boerderij. “Ik proef het toch wel als het vlees biologisch is. Het smaakt mij gewoon beter.” Hij geeft aan dat het vlees ook beter smaakt door de beleving van het werken midden op de boerderij. “Dat je hier zo tussen die beesten staat en je ziet waar het vlees dat je verwerkt vandaan komt, dat blijft toch wel bijzonder.”