Skip to main content

Wie naar de Winkel van Hoeve Biesland gaat, wordt door Kanishka begroet met een gulle glimlach. Met het grootste geduld vertelt hij

wat er uit de schappen vers is geoogst en welke broodjes nog warm zijn van eigen bakker.

De 28-jarige werknemer is verantwoordelijk voor de bestellingen, de bevoorrading en het runnen van de winkel. Van het werken als hulpboer in de stallen, maakte Kanishka de overstap naar de winkel. Voor hem een goede keus door het vele hoofdrekenen dat hij moest doen. “De vorige kassa was zo oud, dat ik heel veel nummers moest onthouden. Daar ben ik goed in, dus had ik het al snel naar mijn zin.” Inmiddels haalt Kanishka zijn meeste voldoening uit het helpen van de klanten in de winkel. “Je maakt mensen blij met eerlijke producten en een goede voorlichting, dat vind ik ontzettend leuk.”

Dat Kanishka nu zo veel verantwoordelijkheid aan kan, had hij een paar jaar geleden niet gedacht. “Ik zat toen echt in een diep dal. Mijn week zat volgepropt met werken en studeren. Toen mijn studie eenmaal minder ging, ging alles minder en raakte ik in een isolement.”

Via het werk als hulpboer op Hoeve Biesland won Kanishka het vertrouwen terug in zijn eigen kunnen. Geleidelijk pakte hij meer werk aan. Nu staat hij vol overtuiging vier volle dagen per week in de winkel.