Skip to main content

Ook lekker als lunch

200 gram spekblokjes                             

350 gram broccoli, in kleine roosjes           

300 gram pompoen, in blokjes                 

125 g feta, verkruimeld

4 eieren

1 eierdooier

200 g crème fraîche

1 rol bladerdeeg/pakje                             

vierkante bladerdeelvellen                         

peper en zout 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Bak de spekjes uit in een droge koekenpan, schep ze op een bord met een vel keukenrol
  3. Blancheer de broccoli en stukjes pompoen om en om in kokend water. Beide zo’n 3 minuten. Laat goed uitlekken
  4. Meng in een kom de eieren met de crème fraîche tot een egaal geheel. Breng op smaak met peper en zout 
  5. Bekleed een ingevette bakvorm met bladerdeel. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bestrijk de randen met eierdooier. Verdeel nu de broccoli, pompoen, spekjes en feta over de bodem en giet het eimengsel erover. 
  6. Zet de quiche circa 45 minuten in de oven, tot de binnenkant helemaal gestold is. 
  7. Serveer met een simpele frisse salade