Skip to main content

Boerenkoolstamp met geitenkaas en pastinaak | voor 4 personen

400 g boerenkool
4 tl mosterd
320 g geitenkaas
40 g pijnboompitten
100 ml jus
8 el roomboter
800 g kruimige aardappelen
100 g zilveruitjes
2 of 3 pastinaken (hoe meer, hoe zoeter de stamp!)

Wat ga je doen?

  1. Schil de aardappel en pastinaak, snijd in blokjes van 2cm. Was de boerenkool.
  2. Kook de aardappel- en pastinaakblokjes in 8-10 minuten. Rooster de pijnboompitten 1-2 minuten in een bakpan tot ze mooi goudkleurig zijn.
  3. Verwarm de helft van de roomboter in een steelpan en fruit de cocktailuitjes 1-2 minuten aan. Voeg de plantaardige jus toe en verwarm op een lage stand. Houd warm tot het serveren.
  4. Voeg na 10 minuten de gesneden boerenkool toe aan de aardappel en pastinaak en laat nog 5 minuten meekoken. Giet de groenten af. Brokkel de geitenkaas.
  5. Voeg de andere helft van de roomboter en mosterd naar smaak toe en stamp grof. Proef en kruid met peper en zout.
  6. Verdeel de stamppot en de geitenkaas over de borden. Maak het gerecht af met de jus en de geroosterde pijnboompitten.