Boerenkoolstamp met geitenkaas en pastinaak | voor 4 personen

400 g boerenkool
4 tl mosterd
320 g geitenkaas
40 g pijnboompitten
100 ml jus
8 el roomboter
800 g kruimige aardappelen
100 g zilveruitjes
2 of 3 pastinaken (hoe meer, hoe zoeter de stamp!)
4 tl mosterd
320 g geitenkaas
40 g pijnboompitten
100 ml jus
8 el roomboter
800 g kruimige aardappelen
100 g zilveruitjes
2 of 3 pastinaken (hoe meer, hoe zoeter de stamp!)
Wat ga je doen?
- Schil de aardappel en pastinaak, snijd in blokjes van 2cm. Was de boerenkool.
- Kook de aardappel- en pastinaakblokjes in 8-10 minuten. Rooster de pijnboompitten 1-2 minuten in een bakpan tot ze mooi goudkleurig zijn.
- Verwarm de helft van de roomboter in een steelpan en fruit de cocktailuitjes 1-2 minuten aan. Voeg de plantaardige jus toe en verwarm op een lage stand. Houd warm tot het serveren.
- Voeg na 10 minuten de gesneden boerenkool toe aan de aardappel en pastinaak en laat nog 5 minuten meekoken. Giet de groenten af. Brokkel de geitenkaas.
- Voeg de andere helft van de roomboter en mosterd naar smaak toe en stamp grof. Proef en kruid met peper en zout.
- Verdeel de stamppot en de geitenkaas over de borden. Maak het gerecht af met de jus en de geroosterde pijnboompitten.