Skip to main content

1 rijpe avocado                                      

klein bosje peterselie

4 handjes spruiten                                  

2 el (Dijon) mosterd

1 blik Kikkererwten                                 

2 el Tahin (sesampasta)               

1 teen knoflook, geperst                          

Handje geraspte Parmezaan

1 bos Boerenkool, in dunne reepjes           

zout & peper

2 citroenen, alleen het sap                       

olijfolie

2 kleine of                                             

2 el komijnpoeder

1 grote zoete aardappel in blokjes/schijfjes 2 el paprikapoeder (gerookt kan ook)

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden 
  2. Doe de zoete aardappel en de spruitjes in een ovenschaal, bestrooi met paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper en besprenkel met olijfolie. Hussel door elkaar. 
  3. Voeg hier na 20 minuten de uitgelekte kikkererwten aan toe en nog een beetje olijfolie. Rooster tot de spruitjes van buiten knapperig en van binnen gaar zijn, de kikkererwten knapperig zijn en de zoete aardappel gaar is.
  4. Doe de boerenkool in een saladekom samen met alle geroosterde ingrediënten. Maak in een apart bakje de dressing: staafmix/blend het sap van de twee citroenen, geperste knoflook, de peterselie, de geraspte Parmezaan, de tahin, de mosterd en een scheut olijfolie tot een gladde dressing. Voeg naar smaak peper en zout toe. Meng de dressing door de salade en maak de salade af met schijfjes/blokjes avocado en optioneel nog wat geraspte Parmezaan.