Skip to main content

Anouk Visée teelt samen met Linda Duijndam, een enthousiaste groep vrijwilligers en hulpboeren groentes en kruiden. Anouk houdt je op de hoogte van het wel en wee in de moestuin.

Terwijl menig Hollander nog midden in de winterdip verkeert, zijn we op de tuin alweer volop bezig met de lente; de eerste bloembollen komen uit, het land is bemest met humest van de boerderij, het nieuwe teeltplan is klaar en het plant- en zaaigoed besteld. Ieder jaar groeien we weer een beetje met de gewassen mee en experimenteren we met nieuwe soorten groentes en bemestingsmethoden. Hoewel het onkruid bij ons soms explosief groeit, willen we toch weer proberen om wilde spinazie te telen. Meestal haalt het onkruid de spinazie in voordat het groot genoeg groeit en krijgt daardoor de spinazie weinig kans. Maar misschien dat het ons dit jaar, met een grotere groep vrijwilligers en hulpboeren, toch lukt! Ook gaan we meer verschillende toffe bonen en pompoenen telen zoals de Sanguigno en de groene Hokkaido. De ‘normale’ sperzieboon moet plaatsmaken voor haar elegantere zusje uit Frankrijk ‘Haricot Vert’ en in de kas zullen deze zomer oogverblindende kleurrijke sappige tomaten gaan groeien.

Het duurt niet lang meer voordat we de eerste tuinbonen gaan voor zaaien en doordat we deze winter flink aan het klussen en graven zijn geweest, zijn we fysiek sterk en door de kou behoorlijk afgehard. Kom maar op met het nieuwe seizoen!

/var/www/vhosts/hoevebiesland.nl/httpdocs/wp-content/themes/salient-child/includes/page-header.php:23