Skip to main content

4 bosuien                                 

6 cm gember                              

 4 eieren

400 g rijstnoedels of witte rijst

500 g kippendijen                       

1 paksoi

1 tl zout & peper

  1. Snijd 2 bosuien in stukken van 5 cm en de gember in plakken. Doe samen met de kippendijfilet in een pan en giet er net zo veel water op dat alles onder staat (minstens 1,5 liter). Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat circa 30 minuten zachtjes pruttelen tot de kip gaar is.
  2. Haal de kip uit de bouillon en pluk in stukken. Haal de bosui en de gember uit de bouillon en gooi weg. Breng de bouillon op smaak met 1 tl zout en versgemalen peper.
  3. Breng een grote pan met water aan de kook en kook hierin de eieren 5 minuten. Haal de eieren uit het water en laat schrikken onder de koude kraan. Breng het water op smaak met zout en kook hierin de rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en spoel af onder de koude kraan.
  4. Snijd de paksoi in stukken en de rest van de bosui in dunne ringetjes. Breng de bouillon weer aan de kook en doe het wit van de paksoi in de pan, kook 1 minuut. Doe het groen van de paksoi in de pan en kook tot deze is geslonken (30-60 seconden).
  5. Verdeel de rijstnoedels en kip over vier kommen. Schep de bouillon met de paksoi eroverheen. Pel de eieren en snijd ze doormidden en leg een ei op elke kom. Strooi bosui over het geheel en serveer.

Bron: www.miljuschka.nl