Skip to main content

Aubergines in kaneel met feta, olijven & bulgur | voor 4 personen

200 g bulgur (afgespoeld)
25 g bladpeterselie (fijngesneden)
200 g feta (verkruimeld)
1 rode ui (In grove plakken)
400 ml groentebouillon
½ nootmuskaat (geraspt)
100 g groene olijven (zonder pit)
sap van 1 citroen
1 aubergine (in partjes van 5 mm)
1 tl zeezout
1 kleine tl kaneel
2 el olijfolie
100 g rucola (fijngehakt)
1 el extra vierge olijfolie
granaatappelpitjes (van 1 stuk)

Wat ga je doen?

  1. Verwarm de oven voor tot 200˚C. Voor dit gerecht heb je twee braadsledes nodig. Doe de bulgur, bouillon en olijven alvast in een kleine braadslede terwijl je de aubergine en ui snijdt.
  2. Meng de groenten in de tweede braadslede, samen met de kaneel, de nootmuskaat, het zout en de olijfolie. Zorg voor een braadslede die groot genoeg is om alles in een enkele laag in te leggen. Zet beide braadsledes 25 minuten in de oven, tot de aubergine knapperig en gaar is en de bulgur luchtig is en alle bouillon heeft opgenomen.
  3. Roer de bladpeterselie, rucola, het citroensap en de extra vierge olijfolie door de bulgur, proef en voeg naar smaak zout en extra citroensap toe.
  4. Laat alles afkoelen, schep de geroosterde aubergine erbovenop en strooi de feta en de granaatappelpitten eroverheen. Smakelijk!