Asperges uit de oven met knoflook & Parmezaan | voor 4 personen

1 kg witte asperges
6 el olijfolie
6 teentjes knoflook – geperst
peper en zout
100 g Parmezaanse kaas – geraspt
verse groene kruiden naar wens
6 el olijfolie
6 teentjes knoflook – geperst
peper en zout
100 g Parmezaanse kaas – geraspt
verse groene kruiden naar wens
Geen Parmezaan in huis? Dan kan een andere oude kaas ook!
Wat ga je doen?
- Verwarm de oven voor op 200*C hetelucht.
- Snijd het kontje van de asperges en schil ze met een dunschiller. Verspreid de asperges over de bakplaat.
- Roer de olijfolie en teentjes knoflook door elkaar en verdeel de knoflookolie over de asperges.
- Strooi peper en zout over de asperges en rooster ze vervolgens 30 minuten in de oven, tot ze gaar en zacht zijn.
- Strooi de laatste 10 minuten van de baktijd de Parmezaanse kaas over de asperges. Bak mee tot de kaas krokant is.
- Garneer de asperges met verse groene kruiden en extra zeezout.