Asperges met burrata, ijspegelradijs en bieslook
500 g witte asperges
2 bollen burrata
3 ijspegelradijsjes
1 handje verse bieslook gesnipperd
zout en peper
4 el balsamico azijn
4 el olijfolie extra vièrge
2 bollen burrata
3 ijspegelradijsjes
1 handje verse bieslook gesnipperd
zout en peper
4 el balsamico azijn
4 el olijfolie extra vièrge
Wat ga je doen?
- Schil de asperges (en bewaar de schillen voor de bouillion!) en kook ze 10 minuten in ruimkokend water met een beetje zout. Als ze klaar zijn, giet je de asperges af en laat je ze een beetje afkoelen. Let op: bewaar 2 el van het kookvocht.
- Meng het balsamico azijn met het kookvocht, de olijfolie en wat zout en peper naar smaak.
- Maak de radijsjes schoon en snijd ze in heel dunne plakjes. Snipper de verse bieslook en roer de radijs en bieslook door de vinaigrette.
- Verdeel de asperges over twee borden en schep er wat vinaigrette over. Leg bij ieder bord een bolletje burrata en strooi over de burrata nog wat extra peper. Smakelijk!