Skip to main content

Vrijwilligersdag bij de moestuin van Hoeve Biesland

Zondag 7 augustus kunnen we je hulp goed gebruiken op onze moestuin! Heb jij zin om een dag je handen uit de mouwen steken in onze groentetuin? Meld je aan.

Het tiende seizoen op onze biologische moestuin is op volle toeren! We hebben jouw hulp hard nodig om de moestuin piekfijn in orde te maken. Onkruid wieden, planten verzorgen, er is meer dan genoeg werk. Samen met onze vaste club vrijwilligers, nieuwe vrijwilligers en dit keer onder leiding van Groenteboerin Laura ga je de tuin op.
We beginnen de dag om stipt 09.00 uur. We werken die dag tot 15.00 uur. Wij zorgen voor een boerenlunch, en terwijl je van de boterham smult spot je misschien de ooievaars wel in het weiland!

09.00 start
13.00 boerenlunch
15.00 einde

Tips
– Je kan behoorlijk vies worden dus doe oude kleren aan en stevige schoenen.
– Heb je tuinhandschoenen, handig om die mee te nemen!
– Neem een flesje water mee

➡️ Geef je op door een e-mail te sturen naar [email protected] ⬅️

 

‘We gebruiken geen pesticiden, chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Dat compenseren we op allerlei manieren, maar de belangrijkste is vruchtwisseling. Elke vrucht neemt en geeft. Door 6 jaar lang vruchten te wisselen houden we balans in het bodemleven. Ik houd de tuin constant in de gaten, wat er wel of niet werkt. De uitdaging is elke jaar een betere bodem kweken, dat is de kunst van boeren.’ 

Rowena, de Groentenboerin.