STADSBOEREN

Hoeve Biesland doet mee aan de formule ‘Stadsboeren’. De overeenkomst tussen de ‘stadse’ boeren is dat ze zich aan de rand van steden bevinden. Daarnaast delen deze boeren de wens om het beheer in samenspraak met de samenleving op te zetten. Zo ontstaat er een gezonde gebiedsexploitatie waaraan zoveel mogelijk mensen kunnen meedoen, in de vorm van onder andere vrijwilligerswerk, re-integratie en educatie.

Screen Shot 2013-08-19 at 9.11.59 PM

Netwerk van stadse boeren

Vier jaar geleden is er een netwerk van deze boeren opgezet, waar de vereniging stadsboeren uit voortgekomen is. Jan Duijndam van Hoeve Biesland is voorzitter van deze vereniging. Hoeve Biesland heeft er veel profijt van als het geschetste beheerproces door meerdere boeren gebruikt wordt. Als op verschillende locaties boeren zich bij de vereniging Stadsboeren aansluiten, ontstaat er een netwerk waarin veel kennisoverdracht kan plaatsvinden.

Organisatie De Stadsboeren

De stadsboeren is een in 2013 opgerichte vereniging. De leden zijn agrariërs met een bedrijf in de stedelijke groengebieden. De vereniging ontwikkelt nieuwe concepten, deelt kennis met haar leden en is het loket naar deoverheid. De stadsboeren hebben de ambitie om binnen 5 jaar in 3 provincies actief te zijn, in totaal 10 gebieden (met steeds een grootte tussen 200 en 2000 ha).

bezoek de website van de stadsboeren op destadsboeren.nl

hb

Hoeve Biesland

Bieslandseweg 1
2645 BM, Delfgauw
P: (015) 2125634
Jan & Mieke Duijndam
info@hoevebiesland.nl

ackerdijk

Hoeve Ackerdijk

Rotterdamseweg 223
2636 KC, Schipluiden

Arie & Petra van der Berg
hoeveackerdijk@hetnet.nl

rust hoff

Rust Hoff

Broekpolderweg 3
3155 EP, Maasland

Jeroen & Gusta v.d. Kooij
vdk@filternet.nl

oostgein

Boerderij Oost Gein

Gein Zuid 26
1391 JE, Abcoude

Henk & Wilma den Hartog
hartstocht@planet.nl