WORDT EEN HULPBOER

Voor wie is dit traject geschikt?

Het traject is geschikt voor mensen die zich nuttig willen voelen, die weer moeten aarden of mentale rust nodig hebben én een voorkeur hebben voor het werken met dieren of natuur. Hulpboeren krijgen bij ons continue groepsbegeleiding van een teamleider (een professionele zorgmedewerker) en een aantal andere hulpboeren. De groepsgrootte is ongeveer 5-8 hulpboeren. De hulpboeren moeten zelfstandig kunnen eten en drinken, naar de wc kunnen gaan en goed in een groep kunnen functioneren. Onze hulpboeren helpen bij alle activiteiten op Hoeve Biesland. Wij bieden een uitdagende dagbesteding voor:

• Mensen met een lichte beperking
• Mensen met een beperkt psychisch probleem
• Mensen die willen re-integreren in de (betaalde) arbeidsmarkt
• Vrijwilligers of stagiaires die een positieve bijdrage willen leveren aan de Bieslandse polder.

IMG-7564
IMG-7590
IMG-7541
IMG-2724
hulpboeren groot

Ontwikkeling, re-integratie & doorstroommogelijkheden

Hulpboeren worden uitgedaagd om te leren en krijgen beetje bij beetje meer verantwoordelijkheden. Hiernaast stimuleert een dagopening de interactie binnen de groep en een dagelijkse evaluatie maakt de hulpboeren bewust van de voortgang. De aansturing zorgt voor een veilige en fijne werksituatie.
Hoeve Biesland heeft een breed netwerk in het Oostland, het Westland en Delft, met een nadruk op de agrarische sector en de afnemers en toeleveranciers van deze sector. Daarnaast hebben we goede contacten met horeca, detailhandel en re-integratiebedrijven. Het streven is om de hulpboeren zo te helpen in hun ontwikkeling dat de ‘hulpboeren van Hoeve Biesland’ in het bedrijfsleven bekend komen te staan als goede medewerkers.

Praktische zaken

Betaling geschiedt in natura (bijvoorbeeld via zorginstellingen) of volgens het PGB. Afhankelijk van de zorgvraag wordt er in overleg met de teamleider en de boer een prijs afgesproken. Periodiek evalueren we wat voor wensen de hulpboer heeft en wat de teamleider ziet aan voortgang en verbetering. Dat gebruiken we om te kijken of de Hoeve nog voldoende aansluit bij de wensen.

De dagen zijn van 9.00 tot 16.30. Eventueel op te delen in een ochtenddeel van 9.00 tot 12.30/13.00 en van 12.30/13.00 tot 16.30. Voor koffie en thee wordt gezorgd.

De hulpboeren dienen zelf hun eten mee te nemen en voor vervoer te zorgen.

De hoeve ligt net achter de Delfse Hout is daarmee met de fiets vanuit Delft, Delfgauw, Pijnacker en Nootdorp goed te bereiken. De Delftse Stadsbus 81 komt langs halte Delftse Hout, vanaf daar loop je de Korflaan uit, ga je aan het einde links en direct rechts de Bieslandseweg op. Als extra service zou een hulpboer die eerder wil beginnen de andere hulpboeren bij de bushalte kunnen ophalen met een elektrische kar. Ook vanuit stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg zijn we goed bereikbaar per fiets.

Stagaires

Wij merken dat wij bij uitstek een goede stageplek kunnen bieden aan leerlingen die net wat meer begeleiding nodig hebben of leerlingen die zelf een heel duidelijk stagedoel hebben. We verwachten van onze stagiaires dat ze zelf contact met ons opnemen. Bij de kennismaking zullen we onder andere naar hun motivatie vragen. Met iedere stagiair wordt een stageplan gemaakt.

Vrijwilligers

We vinden het belangrijk dat een vrijwilliger echt een stukje toegevoegde waarde heeft voor de hoeve. Het liefste geven we iedere vrijwilliger een eigen verantwoordelijkheid. Daarnaast krijgen de vrijwilligers natuurlijk de kans gewoon mee te werken bij de dagelijkse activiteiten.

Contact

gerard

Hulpboer worden of de hulpboeren inschakelen? Stuur een e-mail naar Gerard: hulpboer@hoevebiesland.nl. In een persoonlijk intakegesprek bespreken we de nodige zaken.