Het is deze maand feest bij ons op de boerderij want precies 5 jaar geleden zijn bij ons de eerste hulpboeren komen werken.

Op een boerderij is altijd veel werk te doen en wij geloven dat eigenlijk iedereen graag wil werken, of je nou een verstandelijke beperking hebt, geen betaalde baan hebt of om andere redenen thuis zit. Boer Jan en Andre Noordam bedachten daarom het plan om met hulpboeren op de boerderij te werken en schreven daar een plan voor. Op 2 februari 2012 kwamen zo de eerste hulpboeren op Hoeve Biesland. We bouwden een porto cabine om tot een gezellige kantine en zo werd de boerderij een plek waar inmiddels 100 hulpboeren aan het werk zijn geweest. Sommige van deze hulpboeren kregen later op een andere plek een betaalde baan, daar zijn wij heel erg trots op. Maar er zijn ook hulpboeren die op de boerderij kwamen werken toen het minder goed met ze ging, beter werden en uiteindelijk betaald werk kregen op Hoeve Biesland.

Er is heel veel gebeurd de afgelopen 5 jaar. Zo is Gerard de eerste vrijwilliger geweest die in dienst kwam als teamleider van de hulpboeren en kwam later Bert erbij om met Gerard te werken.
Er kwam een weilandwinkel, een slager en in de moestuin werd een kas gebouwd zodat hulpboeren op veel verschillende plekken konden gaan werken. Het is namelijk wel belangrijk dat je op een leuke plek werkt die bij je past. Er waren veel toffe festivals en evenementen die zonder het werk van de hulpboeren nooit zo succesvol zouden zijn geweest en een groot deel van Nederland dacht via Facebook met de hulpboeren mee over een nieuwe naam voor de stier.

Hulpboer worden!?
Wij hebben nog een aantal plekjes vrij! Je kunt een mailtje sturen naar hulpboer@hoevebiesland.nl


Geef een reactie