RAUWE MELK

Schoolklassen die een koe melken bij ons mogen ook altijd even proeven; een bekertje zelf gemolken warme melk. Meestal volgt er wel een ‘hmmmm best lekker’ of een ‘bah!’ Regelmatig komt het voor dat de begeleiding zich afvraagt of het wel verantwoord is. Al die bacteriën?

Maar waarom zou je rauwe melk willen drinken? Is dat wel goed voor je? Niet te vet?
Het schijnt juist heel gezond te zijn! Maar ja, tegenwoordig moet alles juist een exotische naam hebben, het liefst uit het tropische regenwoud komen, wil iets speciale ‘krachten’ bezitten. Iets goed dat zo simpel is en van zo dichtbij komt? Dat zouden we toch niet over het hoofd kunnen zien?
 ‘Melk is de ultieme liefdesdrank, onbaatzuchtig geschonken door de moeders van
de aarde. Maar rauw en romig is de melk al lang niet meer. Liever drinken wij tegenwoordig een vetloos dood product dat onze gezondheid schaadt.’ Dat is de onder titel van een interessant stuk tekst: ‘De verdwenen smaak van melk’ door Petra Essink waarin heel helder wordt uitgelegd hoe bijzonder en gezond rauwe melk eigenlijk is.

Alleen; niet iedereen heeft zin om het iedere week bij ons melk te gaan kopen. In de winkels mag het niet verkocht worden. De vraag is dus; hoe krijg je het bij de mensen thuis? Wij zijn op zoek naar mensen die of ervaringen hebben met het drinken van rauwe melk, er onderzoek naar doen, in de gezondheidszorg mee werken en mee willen denken in het vermarkten hiervan. Interesse? Neem contact op met ons.

SONY DSC

Deze rauwe melk zou nog vol zitten met goede bouw- en afweerstoffen.

Onderstaand het verhaal van een klant van ons, Eline van der Bor, die altijd bij ons melk komt halen:

In oktober 2009 werd ons eerste kindje, Alexander geboren! Na een aantal maanden en vaccinaties ontwikkelde Alexander erge eczeem. Toen hij overstapte van borstvoeding naar vaste voeding, bleek dat hij ook op veel voeding allergisch reageerde. De eczeem verergerde bijvoorbeeld van noten, eieren en koemelk. Het werd een ware zoektocht om uit te vinden waar zijn lijf goed op reageerde. Graag wilden wij dat hij op een natuurlijke manier zijn klachten te boven zou komen. Wij spraken ondermeer met Jan ten Kleij (van www.aquarius.nl) en hij gaf ons tips over hoe wij het immuunsysteem van Alexander konden versterken. Één van zijn tips was dat wij Alexander rauwe (biologische) melk konden geven. Deze onbewerkte variant zou nog vol zitten met goede bouw- en afweerstoffen. Wij waren aanvankelijk een beetje huiverig, omdat Alexander juist niet goed reageerde op de ‘supermarkt-melk’. Wij hebben melk gehaald op de boerderij van Familie Duijndam. En wat bleek… Alexander reageerde heel erg goed op deze melk! Zijn vurige, rode uitslag leek zelfs te verminderen als hij van de rauwe melk had gedronken!!
Inmiddels is Alexander een kerngezond ventje van 3 jaar. Nog steeds halen wij iedere week verse melk bij de boerderij: gezond en gezellig! Hij heeft al ruim een jaar geen last meer van eczeem en ook van de meeste voedselallergieën is hij af. Zijn huidje is superzacht en melkwit. Hij en zijn zusje zijn echte ‘melkmonsters’: ze zijn er dol op!