SONY DSC

Groenteboerin

Linda Duijndam is de Groenteboerin van Hoeve Biesland. Ze teelt biologisch-dynamische groente in haar groentetuin. Dat doet zij op geheel natuurlijke wijzen en met de seizoenen mee, samen met de hulpboeren.

IMG-5814
IMG-8064
IMG-8070

Natuurlijk telen

De groente die wij telen worden zo natuurlijk mogelijk geteeld! Dat houd in dat we geen bestrijdingsmiddelen gebruiken, we houden de bodem zo gezond mogelijk, we hebben een goede teelt wisseling en wij zorgen dat we op de juiste dagen zaaien. Omdat we geen bestrijdingsmiddelen gebruiken komt het wel is voor dat er wat gaatjes in de kolen zitten. Dat komt door de mooi vlinders die het heel fijn vinden om hun eitjes op de koolplanten te leggen die niet bespoten zijn. Dus de kolen die u koopt van de groenteboerin hebben weer gezorgd voor mooie vlinders!

Groente van het seisoen

De groente die u van de Groenteboerin koopt, zijn natuurlijk groente van het seizoen. In het voorjaar wordt het land bemest  en daarna beginnen we met zaaien van de vroege groenten. Het zaaien gaat vervolgens door tot eind augustus. Dan gaan de laatste wintergroenten de grond in, zoals veldsla en winterpostelein. Tussendoor wordt er veel onkruid gewied en groente geoogst. Dit gaat door totdat de vorst over de boerenkool is geweest. We oogsten de laatste groente en laten de grond een paar maandjes tot rust komen, tot we in het voorjaar weer beginnen met bemesten.

De groentetuin kunt u vinden aan het begin van de oprijlaan naar Hoeve Biesland, aan de rechterkant.

SONY DSC

Block HTML text

dsc_0582
dsc_0026
dsc_0041
dsc_0035
dsc_0012
dsc_0045