Vacature: Leidinggevende HORECA Slager (Freelance, 1 FTE)

Op bio-dynamische boerderij Hoeve Biesland zijn we op zoek naar een échte vakman die het vlees van eigen Fleckvieh koeien, lammeren en het kippen- en varkensvlees van biologisch (dynamische) boeren uit de omgeving, kan verwerken tot fijne slagersproducten voor HORECA en winkels. Het verse vlees verwerk je op ambachtelijke wijze; indelen op spierdelen en vliezen, verder verwerken van vleesproducten tot allerlei vleesproducten.

We zoeken een ervaren slager die leiding geeft over een team van 2 tot 3 fulltime slagerijmedewerkers, klantgericht werkt en op de hoogte is van de vraag naar specifieke vleesproducten.

Hoeve Biesland is een coöperatie met een bakkerij, weilandwinkel, veeteelt, zorg, logistiek en een moestuin. Er bestaat een vaste klantenkring die met gepaste trots met het vlees van onze slagerij werken. Deze klanten voorzien wij in vele gevallen ook van groenten, eieren, zuivel, brood & banket.

Als leidinggevende slager ben je verantwoordelijk voor
Productie en personeel.
Inkoop.
Ontwikkelen van nieuwe producten eventueel in samenwerking met andere ondernemers binnen de coöperatie.

Wij vragen
Een afgeronde slagersvakopleiding en voldoende werkervaring. Je werkt volgens de hygiënecode van het slagersbedrijf.
Aantoonbare ervaring in het leidinggeven aan (slagerij)personeel.
Kennis van de verscheidenheid in vraag naar vleesproducten van HORECA en consument.
Affiniteit met biologisch-dynamische veeteelt en pure producten.

Wij bieden
Een professioneel ingerichte hygiënische werkruimte op onze boerderij midden in de Bieslandse Polder.
De mogelijkheid om met hoogwaardig vlees te werken en een veelzijdig aanbod aan vleesproducten te leveren.
Goedlachs personeel met meer dan 20 jaar werkervaring en sociale collega’s van de verschillende ondernemingen.
Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en moderne bedrijfsvoering.
Een passende uurvergoeding.

Mail je CV en sollicitatie voor 18 juni naar info@hoevebiesland.nl
Voor meer informatie over de vacature bel naar: 06 51072501Dineren bij de boer

Restaurant La Tasca organiseert op zondag 3 juni, in samenwerking met Hoeve Biesland en chef-kok Leonard Elenbaas een ‘diner bij de boer’. Dat betekent culinair genieten op hoog niveau, in de stallen van Hoeve Biesland. Gewoon tussen de koeien.

Tijdens het diner neemt u plaats aan de prachtig gedekte tafel in de stal van Hoeve Biesland en serveert het team van La Tasca samen met gastchef Leonard Elenbaas een gastronomisch vijfgangendiner inclusief wijnarrangement. La Tasca maakt hierbij gebruik van de biologische producten van Hoeve Biesland. De slager Rob Boeken van Hoeve Biesland levert het vlees, bakker Jan Bronswijk maakt speciaal voor dit diner een aantal bijzondere broodcreaties en groenteboerin Linda Duijndam levert de groenten en kaas van de boerderij.

U wordt om 14:00 uur met een feestelijk glas bubbels verwelkomd op Hoeve Biesland, waarna u door Jan Duijndam wordt rondgeleid op de hoeve om kennis te maken met deze bijzondere boerderij net buiten Delft. Het arrangement bestaat uit twee amuses, een vijfgangendiner met bijbehorend wijnarrangement en tot slot kruidenthee met een door Leonard Elenbaas huisgemaakte likeur. Marens Krol, de sommelier van La Tasca, heeft een aantal zeer speciale wijnen uitgezocht. De kosten zijn 110 euro per persoon. Wilt u dit bijzondere evenement meebeleven? Koop dan hier uw ticket.

Voor tickets ga je naar www.latasca.nl

Menu ‘Diner bij de boer’

Amuses
Brood van Bronswijk met huisgemaakte hummus en gegrilde groenten van de Big Green Egg
Rilette van makreel met een doperwtencress

Voorgerecht
Op lage temperatuur gegaarde lamsrump met witte asperges en een pesto van daslook

Tussengerecht
Minestronesoep met de voorjaarsgroenten van de Hoeve

Hoofdgerecht
Twee verschillende bereidingen van lam, bereid op de Big Green Egg, geserveerd met een raapstelenstamppot en venkel van de Hoeve

Kaasplateau
Kazen gemaakt van de melk van de Hoeve, met cranberrybrood van Bronswijk

Dessert
Bavarois van kokos, krokante chocolademousse, gel van banaan en meringue van goudsbloem

Foodfeest 2018

Welkom op het Foodfeest!

Het is een zonnige tweede pinksterdag, je fietst richting Delftse Hout op weg naar de groene weilanden van Hoeve Biesland. In de verte klinkt live muziek, het ruikt naar eten uit het verre Oosten, bijzondere vegetarische burgers, Crepes uit Bretagne en verse koffie. Er is genoeg ruimte om neer te ploffen in het hoge gras, het bier staat koud en oude en nieuwe bekenden vieren de lente.

Op dit feest kun je zien waar je eten vandaan komt en hoe je eten klaargemaakt wordt. Op de moestuin van De Groenteboerin groeien verschillende groentes en kunnen kinderen een spannende speurtocht doen. Verderop leert Johan je hoe je de groentes kunt fermenteren. In de keuken van het Ongewenst Dier kun je leren hoe we dieren ontleden en bereiden.

Er is een streekmarkt met handgemaakte chocolade, speciale bieren uit Delft maar ook Italiaanse olijfolie en echte Hollandse Zeemansboter.

Aan het eind van de dag zit je buik vol, zijn je boodschappentassen gevuld, heb je een lekker kleurtje op je toet en weet je alles over eten.

We hopen je dit jaar wederom te zien!

Voor alle practice informatie ga naar www.foodfeest.nl

De koeiendans is dit jaar op…..

*tromgeroffel*

ZONDAG 15 APRIL!
Op deze heerlijke warme lentedag gaan de dames weer voor het eerst naar buiten, dat is altijd weer een feest en we vieren dat graag met jullie!

Om 10 uur gaat de boerderij open.
Om 11 uur gaan de koeien de wei in.

Wij verkopen lekkere koffie/thee/fris, hamburgers van Onze Slager met vlees van eigen koeien en taart en koek van de bakker op het erf.

Blije koeien die veel ruimte hebben en groen gras eten geven de beste melk en Zuiver Zuivel maakt van de melk van onze koeien smaakvolle kazen die je gelijk kunt kopen!

Kom op de fiets! Wij zorgen ervoor dat je de fiets dichtbij de boerderij kunt neerzetten.
Als je toch liever met de auto komt kun je deze op de parkeerplaatsen in Delftse Hout parkeren. Onze parkeerwachters helpen je daar graag bij.

Nieuw logo, nieuwe website

De afgelopen jaren is de boerderij flink veranderd, daarom hebben we een nieuw logo en bijpassende huisstijl laten ontwerpen.

Op dit moment wordt de website flink aangepakt, daardoor zijn sommige onderdelen van deze website iets lastiger te bereiken.

Eind april lanceren we de nieuwe Hoeve Biesland stijl!

De eerste grutto’s, schooleksters en kieviten zijn al in onze polder gesignaleerd dit jaar.

Het was een slechte en vooral hele koude start van het seizoen, de weidevogels zijn een beetje van streek. Maar toch zagen we deze week op het plasdras gebied 120 stuks grutto’s neer strijken, dat was weer een vertrouwd gezicht.

Frans en Marian hebben er weer zin in, dit zijn onze vrijwilligers die zich al jaren bezig houden met het zoeken en monitoren van de weidevogels in onze polder. Frans vertelde dat hij al kieviten zag met baltsgedrag dat wil zeggen dat het mannetje de aandacht van het vrouwtje wil trekken door luid met zijn vleugels te slaan en opgewonden buitelingen te maken. Dat betekend dat het niet lang meer duurt voor dat ze een nestje gaan maken!

Lijkt het je leuk om mee te doen met de weidevogel excursie? Hou dan onze website in de gaten want Frans en Marian vertellen graag alles over de weidevogels en nemen je mee door de polder.

In samenwerking met Staatsbosbeheer organiseren we op 10 februari de nationale haardhoutdag en geven wij er een eigen houthakkerfeest bij.

Je kunt die dag je haardhout, gemaakt door onze sterke hulpboeren met hout uit de omliggende bossen, kopen op de boerderij. Als je er toch bent kun je net zo goed een heerlijke houthakkersburger eten of iets anders lekkers eten en drinken.

De bossen van Staatsbosbeheer leveren jaarlijks ongeveer 300.000 m3 hout: zaaghout, papierhout, industriehout, tuinhout en haardhout. Zo ook het Bieslandse bos rondom de boerderij. Hier hebben onze hulpboeren het afgelopen jaar hard gewerkt om genoeg haardhout binnen te halen, te drogen en te kloven.

Natuurlijk maken we hier een feestje van! We hebben een echte houthakkersburger van onze slager met vlees van onze eigen koeien, lekkere drankjes, muziek en natuurlijk een warm vuur.

Dit moet je nog even weten:

Prijs per categorie hout
Categorie A: stammen van 1 of 2 m, € 60/kuub
Categorie B: stammen van 35 cm, € 75/kuub
Categorie C: gekloofd hout, € 90/kuub

– Soort hout: Essen
– Maximaal 2 kuub hout per persoon (totaal is er 55 kuub beschikbaar)
– Betalen: contant of met pin
– Het hout moet je zelf inladen, gebruik kettingzaag niet toegestaan.
– Houd rekening met drukte en mogelijke wachttijden
Vooraf reserveren is niet mogelijk, op=op!

We zien je dan.

Op een boerderij gebeurt in een jaar genoeg om een avonturenboek vol over te schrijven.

Begin dit jaar is bakker Jan Bronswijk van de camping verhuisd naar de boerderij. Daar hebben de bakkers nu een stuk meer ruimte om te werken. De bakkerij is een plek geworden waar mensen op de geur van vers gebakken koeken en broden afkomen en een praatje maken. Inmiddels werken er ook een aantal hulpboeren mee bij het inpakken van mueslikoekjes en kaascrackers. De hulpboeren zullen zich het uitje met de trekker door Delft het afgelopen jaar nog goed herinneren, evenals de komst van de nieuwe boerderijhond ’Jack’ en de enorme hoeveelheid schattige biggetjes, kalfjes en lammetjes die het afgelopen jaar geboren zijn. Onze Slager overigens zat al eerder in de oude stal met zijn bedrijf en heeft recentelijk met de bakker samengewerkt om een bladerdeegproduct met gehakt te ontwikkelen. Dit soort ‘kruisbestuivingen’ zullen in de toekomst alleen maar toenemen.


Knollen, kolen, zonnebloemen, vlinders; de tuin van De Groenteboerin lijkt er elk jaar mooier uit te zien en ook wat betreft de opbrengst mogen we niet klagen. De modderige nattigheid van de afgelopen maanden is soms wel lastig geweest voor gewassen als veldsla en winterpostelein. Daarom is besloten het komende jaar meer aandacht de geven aan de afwatering op het land. (Zul je zien dat het volgend jaar kurkdroog wordt). Vanuit de tuin van De Groenteboerin zagen we dagelijks veel enthousiaste klanten voorbij fietsen op weg naar De Weilandwinkel. Daar zijn het afgelopen jaar vaste gezichten weggegaan, maar ook nieuwe mensen bij gekomen. Zo heeft Kanishka zich van hulpboer naar onmisbare vaste kracht opgewerkt, en is Anne er all the way from Schiedam met frisse ideeën en veel stoere plannen voor de toekomst bij gekomen.

Daarnaast hebben we dit jaar de Oeverzwaluw mogen verwelkomen in de polder. Er is een speciale zandberg gemaakt langs de Korftlaan waar meer dan honderd Oeverzwaluwen gebruik van hebben gemaakt. Ook Lepelaars en Kluten konden de Bieslandse polder wederom vinden om te broeden.

Er waren het afgelopen jaar helaas ook momenten waar we droevig van werden. Het plotselinge overlijden van twee pony’s van de kinderboerderij die bij ons aan het logeren waren, is daar een voorbeeld van. In die periode was er ook een broeibrand op de boerderij waar brandweermannen, onze eigen boeren en boeren uit de buurt hun handen vol aan hadden. Mensen leefden met ons mee en kwamen kijken of de situatie verbeterde, dat gaf troost. In samenwerking met de brandweer is een nieuw plan opgesteld om de kans op een nieuwe broei zo klein mogelijk te maken, voorkomen kun je zoiets helaas nooit. 


De evenementen op en rondom de boerderij trekken steeds meer bekijks, dat bleek wel uit de enorme aantallen mensen die naar de Koeiendans, Foodfeest en de Bieslanddagen kwamen. Het is fantastisch om te zien dat zoveel mensen geïnteresseerd zijn in het natuurlijke boeren leven, maar we moeten er ook voor zorgen dat deze evenementen voor mens en dier leuk en veilig blijven.

Genoeg uitdagingen dus, voor het nieuwe jaar, wij hebben er ongelofelijk veel zin in!

De bestellijst voor kerst is klaar!

December is voor onze boerderij een drukke en gezellige maand. De Bakker bakt kerstkoekjes en stollen tot aan het plafond, de slager bereidt talloze rollades en braadstukken voor, De Weilandwinkel puilt uit van de heerlijke streekproducten en de hulpboeren verwerken zoveel hout dat heel de provincie voor de haard kan liggen rond de kerstdagen.

Wil je verzekerd zijn van biologische streekproducten voor je kerstmaal? Geen uren door de stad slenteren en net iets te lang in de rij staan bij de supermarkt? Bestel dan je kerstinkopen online via onze bestellijst en haal je boodschappen op wanneer jij dat wilt.

Van vrijdag 22 tot zondag 24 december kun je bij het ophalen van je bestelling, genieten van een kop warme choco en gezellige kerstmuziek bij een houtvuurtje.

We zien je bestelling graag tegemoet.
Klik hier! Bestellijst 2017

Hoera!

Onze boer Jan Duijndam is gisteravond winnaar geworden van de ondernemersprijs Haaglanden 2018.
De twee andere ondernemingen die genomineerd werden voor de prijs waren ISIS Inovative Solutions in Space en Hop en Stork, bijzondere en succesvolle ondernemingen.

In het ADO stadion waren verschillende ondernemers bij elkaar gekomen voor de prijsuitreiking. Er werd ruim de tijd genomen voor een spannende aanloop naar de uitreiking, waarbij inspirerende verhalen werden verteld over succesvol en uitdagend ondernemerschap.

Toen het moment daar was en Jan als winnaar bekend werd gemaakt, ontplofte de zaal met een luid gejuich en sloeg de boer verrast als hij was zijn hand voor zijn mond.

De jury prees de boer om zijn gedrevenheid en doorzettingsvermogen en zijn grote maatschappelijke en ecologisch verantwoordde betrokkenheid. Ze beschreven in het rapport dat Jan ervaren heeft hoe het is om continu weerstand te ondervinden tegen zijn innovatieve en onderscheidende ideeën. Ook met het geven van voorlichting en zijn nauwe contacten met de overheid liet Jan volgens de jury zien, dat zijn ideeën zich niet beperken tot het eigen bedrijf, maar dat het belangrijk is om groots te denken en te dromen. Maar het blijft niet alleen bij dromen. Jan laat in de praktijk zien hoe de voedselproductie gemoderniseerd kan worden, mede door samen te werken met verschillende ondernemers en een plek te bieden voor de hulpboeren.

Vanochtend werden de koeien gemolken als altijd, stonden de kippen klaar bij het hek voor een handje graan en haalde de bakker zijn warme broden uit de oven, maar stiekem is dit voor de hele boerderij een bijzondere dag.